pioni

pioni

perjantai 12. helmikuuta 2016

Kuopassa

En saanut sitä(kään) siivoustyötä, yllättyneitä ovat: .

Avoimien työpaikkojen selaaminen on masentavaa. Paikkoja on tietysti kaiken kaikkiaankin vähän, mutta erityisen kamalaa on se, miten moni paljastuu ilmoitusta lukiessa oikeastaan harjoittelupaikaksi, josta ei siis makseta palkkaa. Kuitenkin ne ovat ihan oikeaa työtä. Nyt on myös tullut hakuun paljon kesätyöpaikkoja. Monessa on vaatimuksena, että hakija on jo valmistunut tai ainakin lähiaikoina valmistumassa sopivaan ammattiin; työnantajilla on selvästi tällä hetkellä varaa nirsoilla työntekijöitä valitessaan.

Olin puoliksi tosissani, kun kirjoitin, että haluaisin muuttaa Helsinkiin. Ei sielläkään ole sen parempi työllisyystilanne, mutta ajattelen, että yleinen ilmapiiri voisi olla sellainen, missä minullakin olisi mahdollisuuksia päästä jonnekin Alepan kassalle töihin. No, ehkä muutto ei kuitenkaan olisi nyt juuri fiksuin veto.

Olen jotenkin aivan pohjalla, semmoisessa kuopassa josta en näe mitään tietä ylös. En jaksa mitään. Käydä kaupassa, miettiä ruokia, siivota, jutella lapsen kanssa. Koti on kaaoksessa ja arjen pyörittäminen tuntuu ylivoimaiselta. Jos tulee ilmi asioita, jotka vaativat minulta toimenpiteitä, romahdan itkemään ja tunnen koko maailman olevan minua vastaan. Tuntuu, että minulta kysellään tauotta olenko jo tehnyt sen tai tuon asian. Lamaannun enkä saa tehtyä ensimmäistäkään. Tunnen itseni joka suhteessa vääränlaiseksi. Kaiken kukkuraksi olen ollut nyt jo reippaasti yli kuukauden ajan kipeänä. Viimeiset pari viikkoa se oli "vain" kiristävä vanne keuhkojen ympärillä, mutta nyt aktivoitui taas ärsyttäväksi yskäksi ja tukkoisuudeksi. En tiedä, miten saan motivoiduttua jumppaamaan ja uimaan sitten kun/jos tämä joskus loppuu, kun tauko on ollut niin pitkä. Tarvitsisin muutaman päivän tauon arjesta, semmoisen, etten joutuisi miettimään kerta kaikkiaan mitään lapseen tai työhön/työttömyyteen tai asunnonmyyntiin tai Kelan tukiin tai mihinkään liittyvää. Sellainen ei vain taida olla mahdollista.

Täytynee palata sen mielialalääkkeen käyttäjäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti