pioni

pioni

tiistai 3. helmikuuta 2015

Kirppuja

Pitäisi valmistella muuttoa, siis käydä läpi kaappeja ja laatikoita. Vierelle tarvitaan jätesäkki roskia varten ja laatikko johon heittää kirpputorille vietävät tavarat. Rakastan kirpputoreja, mutta myyntipöydän ottaminen viikoksi on aina hirveä show: tavaroiden kaivaminen esiin, vaatteiden silittäminen, hinnoittelu (niin että hintalaput myös pysyvät paikoillaan), roudaaminen (joka pääosin tekee silittämisen turhaksi) ja päivittäinen pöydänjärjestelykäynti, koska asiakkaat eivät ikinä laita yhtäkään tuotetta takaisin paikalleen siististi käpälöityään sitä. Mutta on touhu silti yleensä kannattavaa: pääsee eroon itselle turhasta tavarasta ja saa muutaman pennosenkin (senttisen?). Kaupaksi menemättömistä tuotteista suuri osa tulee vietyä Punaisen Ristin keräyslaatikkoon - kynnys niistä luopumiseen ilmaiseksi on jotenkin pienempi, kun ne ovat jo olleet viikon poissa kotoa. Tämä kaikki tietysti helpottaa muuttoa ja elämää ylipäänsä. Kun vain jaksaisi ryhtyä.

Eikä kaikkea roskaakaan tietenkään voi vain viskata yhteen säkkiin, sehän olisi aivan liian helppoa. Erityisen suuri kasa tulee sellaista paperiroskaa, jonka ainoa oikea osoite on joko silppuri tai uuni (joidenkin näistä joutuminen roskisdyykkarin käsiin voisi johtaa oikeusjuttuun, joidenkin taas lievempiin seuraamuksiin kuten identiteettivarkauteen tai vastaavaan, heh). Puolison vanhemmat ottavat onneksi auliisti näitä vastaan, kun lämmittävät taloansa neljän tulisijan voimin.

Vaikka valitan kaiken vaivalloisuutta, niin kyllä minä silti pidän muuttamisesta. Se on hyvin organisoituna kaikkinensa mekaanista, suorittavaa työtä, ja vaikuttaisin olevan hyvähkö sekä siinä organisoinnissa että itse suorittamisessa. Voisin perustaa täyden palvelun muuttofirman, mutta en halua nähdä muiden ihmisten koteja niin läheltä.

Kun nyt taas eilen pääsin lapsuuden muisteloinnissa vauhtiin, niin putkahti mieleeni semmoinenkin pohdinta, että onkohan kukaan muu kuin minä syönyt lapsena makaronivelliä? Semmoista maitoista lientä, jossa kellui muutama makaroni. Se oli varmaan aika pahaa, koska muistan, että laitoin sekaan lusikkakaupalla sokeria. Mikä ihmeen ruokalaji sekin oikein on? Oliko meillä vain niin köyhää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti