pioni

pioni

perjantai 21. marraskuuta 2014

Unta ja lunta

Viime yönä unta riitti edellisyötä paremmin, mutta se tuntui olevan laadultaan jotenkin kevyempää. Kun lapsi kömpi viereen vähän kuuden jälkeen, heräsin ja jäin hereille. Olisipa hienoa, jos tämä lääke saisi minut palaamaan entiseen aamuvirkkuuteeni, tai ylipäänsä vähentäisi väsymystä (mieluiten muulloin kuin yöllä). Huomaan toistuvasti olevani varsin toiveikas lääkkeen suhteen, jopa epämukavista sivuvaikutuksista huolimatta. Ja tuntuupa jotenkin väärältä kirjoittaa optimistisesti mielialalääkkeestä, niiden viime aikoina saaman julkisuuden perusteellahan ne pitäisi tuomita alimpaan helvettiin. Perimmäinen totuus on kai, että ajattelen ja kaipaan sitä henkilöä, joka olin silloin, kun viimeksi käytin tätä samaa lääkettä (se toimi). Voi siis olla, että pettymys on väistämättä edessä, kun en kuitenkaan voi neljä vuotta nuoremmaksi minuksi muuttua. Mutta katsotaan.

Lunta sataa. Hauskaa, vaikka se viimeistään ylihuomenna muuttuukin loskaksi. Lapsi varmaan juoksentelee parhaillaan ympäri päiväkodin pihaa pyydystäen lumihiutaleita kielelle. Itsellekin tulee semmoinen talven ja vähän joulun tunnelma. Minähän oikeastaan pidän kovasti joulusta ja varsinkin sen valmistelusta, olosuhteet vain ovat sellaiset, että itse joulunvietto on aina hirveän ahdistavaa. Minulla olisi tarve päästä tekemään omanlaiseni joulu, sen sijaan että olen joko oman tai puolison suvun armoilla kaikkien toimintojen ja perinteiden suhteen. Kysymys kuuluu kai, miksi en sitten irtaudu noista sukujen kahleista. Siksi kai, etten voi yksin tehdä sitä päätöstä koko perheeni puolesta. Ja taas voi kysyä, miksen voisi. Miksi kahdesta vastakkaisesta mielipiteestä juuri minun olisi se huonompi, jonka mukaan ei voi toimia? Pitäisi vain uskaltaa enemmän.

Huomenna joka tapauksessa aukeavat joulumarkkinat, jotka jatkuvat joka lauantai ja sunnuntai jouluun saakka. Talvisella säällä ne ovat oiva paikka joulutunnelmointiin, vaikka ihmisiä siellä on yleensä aivan liikaa (ei kuitenkaan ihan aina) ja kojuissa myytävät kauniit käsityöt ovat aivan liian kalliita (en tarkoita, että niiden pitäisi olla halvempia, vaan että itselläni ei vain ole niihin varaa). Voi olla, että käymme vasta sunnuntaina välttääksemme suurimman alkuruuhkan; lyhyt kävelymatka sinne on joka tapauksessa, joten ehdin varmasti käydä monta kertaa ennen joulua.

Meillä on pitkästä aikaa edessä "ihan tavallinen" viikonloppu, eli olemme kaikki kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti