pioni

pioni

perjantai 10. huhtikuuta 2015

Lounastauon löpinät

Työkiireitä. Ihanaa. Paitsi, että eilinen ei ollut ihana, kun makasin koko päivän migreenissä, taas, enkä siis saanut töitäkään tehtyä. Joka tapauksessa itse työ on nyt jo varsin mukavaa.

Minua ärsyttää muutama eduskuntavaaleihin liittyvä asia. Tai vaalikampanjoihin ja ehdokkaisiin, oikeastaan. Kampanjoinnissa (ainakin Kokoomuksella) näyttää olevan kärkenä työnteon tärkeys, suoranainen työn glorifiointi. Kysynpä vaan, että missä maassa nuo ihmiset oikein elävät? Ovatko he ikinä tavanneet oikeaa työtöntä, vai eikö moinen banaalius mahdu heidän kanssaan samaan kuplaan? Tämä maa on täynnä työttömiä, jotka ottaisivat töitä vastaan heti, jos niitä olisi helvetti vieköön tarjolla. Anteeksi kiroilu, kiihdyin hieman. Huh, hengitän syvään.

Sitten tämä ehdokkaan valinnan vaikeus. Ärsyynnyin jälkikäteen viimeksi valitsemastani kirjoituslinjasta, jossa en viitsinyt paljastaa äänestämääni puoluetta. Ei minulla oikeasti ole mitään salattavaa, en tiedä miksi äänestämisen yllä tarvitsisi pitää jotain mystisyyden verhoa, niin kuin omat vanhempani ainakin ovat aina tehneet. Haluan siis äänestää jotakuta Vihreiden ehdokasta, mutta minulla on ongelma. Monet Vihreät ovat kauniisti sanoen idealisteja, eivätkä täten täytä kaikkia kriteereitä, joita minä toivoisin voivani asettaa ehdokkaalle. Tarkoitan tällä lähinnä sitä, että ehdokkaat, jotka ovat kanssani samoilla melko radikaaleilla linjoilla ympäristöasioiden suhteen, ovat toisaalta nuoria ja perheettömiä. Toisin sanoen heidän tapansa käsitellä sitä toista puolikasta yhteiskunnallisia asioita, joilla on minulle merkitystä, eli lasten ja perheiden hyvinvointiin liittyviä asioita, ei perustu realismiin. Olen nääs siinä(kin) mielessä nuiva ihminen, että en usko lapsettomien ihmisten oikeasti ymmärtävän, siis todella ymmärtävän, lapsia ja lapsiperheen elämää. Enkä tarkoita, että kaikki lapsellisetkaan ymmärtävät, mutta se ei nyt olekaan ns. pointtini. Onko niin, että perheellistyminen yleisesti ottaen laimentaa ihmisten radikalismin? Siinä tapauksessa pitää varmaan itse ryhtyä jatkossa ehdokkaaksi - ainakin sitten olisi helpompi päättää, ketä itse äänestää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti