pioni

pioni

maanantai 26. tammikuuta 2015

Askartelua

Näin unta, jossa sain jo uuden kodin avaimet ja menin heti paikalle tutkimaan asunnon yksityiskohtia ja ottamaan mittoja. Huoneet paljastuivat mittauksessa metrikaupalla suuremmiksi kuin olin arvioinut, eteisestä löytyi rivistö kaappeja joita en ollut näytössä huomannut ja kylpyhuonekaan ei ollut enää se neljän neliön koppi vaan suoranainen kotikylpylä, jossa oli myös sauna. Mikä pettymys herätä. Ei uni tosin yllättänyt, sillä uusi koti on viikonlopun aikana täyttänyt ajatukseni varsin tehokkaasti. Olenkohan ainoa, jolla on tapana piirtää kotinsa pohjapiirustus ruutupaperille ja sitten sommitella siihen myös ruutupaperista leikattuja huonekaluja? Nyt olin säästänyt paperisia kalusteita kirjekuoressa viime muutosta asti kun olivat hyväksi havaitussa mittakaavassa (1 ruutu  = 25 cm), mutta asunnon mittoja joudun tosiaan vielä vain arvailemaan - kamalaa. Taidan kyllä olla oudohko, mutta on tuo helpompaa kuin oikeiden huonekalujen siirtely.

Unta ei nyt oikein tunnu öisin riittävän. Herään yleensä yhden aikoihin ja valvon kahdesta neljään tuntia. Nyt kun samaa on jatkunut jo monta yötä putkeen, olen alkanut nousta sängystä herättyäni yöllä ja käyttää hereilläoloaikaa johonkin hyödyllisempään kuin sudokujen tekoon ja facebookin selailuun. No, hyödyllisyys on tietysti subjektiivista, mutta ajattelen kuitenkin, että esimerkiksi kirjan lukeminen on parempaa tekemistä kuin nuo aivottomat automaatiotoiminnot, jotka ainakin minussa jonkin verran stimuloivat kehää kiertäviä pakkoajatuksia ja ahdistusta.

Olen tulossa vanhaksi: joudun ottamaan simälasit pois nenältä, jos pitää tarkentaa katse erittäin lähellä (10 cm tai alle) olevaan kohteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti