pioni

pioni

keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Kylpyhuoneen muinaisjäänne

Katsokaas tätä kuvaa, siinä on ihan tavallinen suihku. Tuollainen on aika monessa kodissa. Mutta mikä tuo on tuolla alhaalla? Se läpinäkyvä härpätin juuri. Niinpä, saippuateline. Tunnetteko te jonkun, joka käyttää palasaippuaa itsensä pesemiseen? Tai sanotaan nyt, jonkun alle 70-vuotiaan, joka tekee näin?

Minä en tunne. Enkä näin ollen myöskään ymmärrä, miksi joka jumalan suihkussa pitää edelleenkin olla tuo iänikuinen saippuateline. Eikö joku voisi jo keksiä telineen, johon saa asetettua shampoo- ja suihkusaippuapullot, tarvittaessa kenties hoitoaineenkin? Siis sellaisen, jossa ne myös pysyvät esimerkiksi yhden kokonaisen suihkun ajan.

Villeissä unelmissani tällaisia telineitä on jo olemassa. Rehellisyyden nimissä uskon pystyväni jopa itse suunnittelemaan moisen. Miksei suunnittelutyötä tarjota minulle? Olisin kaikkien Suomen alle 70-vuotiaiden, jotka pesevät itsensä nestemäisellä suihkusaippualla, sankari. Ennakkoluuloton saniteettikalusteiden uudistaja. Saisin vakiopaikan Designmuseon kokoelmissa. Ihmeteltäisiin, mitä minua edeltäneet suunnittelijat oikein olivat ajatelleet; miten tavallista suihkussakävijää oli voitu aliarvioida niin karkeasti? Kyllä, muutoksen on tultava.

3 kommenttia:

 1. Ensimmäisen kappaleesi kysymykseen: tunnen, itseni. :-) Palasaippua on siitä hyvä, että se katoaa ajan kanssa jäljettömiin eikä jätä jälkeensä muovipulloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ja itselleni tuli sittemmin mieleen, että nykyäänhän on myös palashamppoita, jotka markkinoivat itseään ekologisuudella juuri tuon pullottomuuden johdosta.

   Mutta kuitenkin: poikkeus vahvistaa säännön. Uskon edelleen olevani enemmistön asialla!

   Poista
 2. Mutta siitä olen kyllä samaa mieltä, että tuo perinteinen saippuateline on aika surkea. Palasaippuakaan ei siinä niin viihdy. Että suunnittelupöydän ääreen vain.

  VastaaPoista