pioni

pioni

torstai 15. tammikuuta 2015

Minulla on oikeus

"Asunto meni toiselle hakijalle", ilmoitti vuokravälitys ystävällisesti. Toivottivat samalla tervetulleeksi katsomaan ensi viikolla toista vastaavanlaista ja samassa talossa sijaitsevaa asuntoa, jossa on kolmekymmentä euroa kalliimpi kuukausivuokra ja johon ei saa tuoda lemmikkejä.

Naputtelin työvoimaviranomaiselle lausunnon siitä, miksi irtisanouduin siivoustyöstä heti ensimmäisenä päivänä. Tuntui, että selityksen olisi pitänyt olla jotenkin virallisempi (lomakkeessa kysyttiin esimerkiksi, haluanko liittää selostukseeni joitakin dokumentteja, joihin vetoan), mutta ehkä vapaamuotoinen tapahtumaselostukseni ja työntekijän oikeuksiin ja etiikkaan vetoamiseni kelpuutetaan, tai sitten ei. Jos saan karenssia, niin sitten saan. Taloudellinen tilanteeni ei tule olemaan häävi.
 
Aurinkoinen aamupäivä muuttui näemmä harmaaksi iltapäiväksi. Pari päivää jatkuneen liukkauden vuoksi tulee käveltyä ihmeellisillä tavoilla ja reidet ovat koko ajan kipeinä. Kohtsillään haen lapsen hoidosta ja menemme kyläilemään kaverini luo ja sitten pitsalle. Vältyn ruuanlaitolta ja lapsi saa harjoitusta ulkona syömiseen - win-win.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti